OSTİM’de İş Yerlerini Faaliyete Geçiren Girişimciler Ruhsatlarını Teslim Aldı
02 Eyl 2023 Cmt | 01:19
OSTİM’e Özbekistan Büyükelçisinden Teşekkür Belgesi
31 Ağu 2023 Per | 02:08
AFAD’ın İhtiyaçlarına Yerli Çözümler Üretilecek
17 Ağu 2023 Per | 10:00
Muskat Büyükelçisi Hekimoğlu: OSTİM’le Umman’daki OSB çalışmaları ile ilgili süreç başlatmak istiyoruz
10 Ağu 2023 Per | 02:44
OSTİM Modeli Özbekistan’da Yükseliyor
28 Tem 2023 Cum | 04:19
Geleceğin Kamu Yöneticilerine OSTİM’de Oryantasyon Eğitimi
26 Tem 2023 Çar | 04:51
OSTİM'in Özbekistan'daki Çalışmaları Genişliyor
26 Tem 2023 Çar | 04:32
OSTİM’den Malezya’nın Havacılık Ekosistemine İmza
19 Tem 2023 Çar | 03:35
OSTİM Dijital Mağaza’da İhracatlar Başladı
14 Tem 2023 Cum | 05:07
OSTİM Deneyimli Mezunlarını İş Dünyasına Uğurladı
10 Tem 2023 Pzt | 10:37
Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasındaki Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında, OSTİM OSB ile eşleşen OSTİM Şehit Alper Zor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin OSTİM OSB Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu OSTİM OSB Bölge Müdürlüğü binasında faaliyetine başladı.
OSTİM OSB Mesleki Eğitim Merkezi’nde 3 program uygulanmaktadır:
OSTİM ŞEHİT ALPER ZOR MTAL
OSTİM Şehit Alper Zor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin sadece 12. Sınıf öğrencilerini kapsayan programda haftada 2 gün okul, 3 gün de iş yerinde beceri eğitimi verilecektir.
OSTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ
Program kapsamında OSTİM Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri haftada 1 gün okulda teorik eğitim diğer günlerde de işletmede beceri eğitimi alacaklar.
Meslek EDİNDİRME KURSU PROGRAMI
Meslek Edindirme Kursu Programı kapsamında da lise ve üstü mezunlar, 27 hafta boyunca haftada 10 saati okulda 35 saati iş yerinde olmak üzere mesleki eğitim kursu alacaklardır.
DETAYLI BİLGİ VE İŞLEYİŞ İLE İLGİLİ SORULARINIZ İÇİN:
OSTİM OSB Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu
Yetkili: OSTİM İstihdam Ofisi Yöneticisi Nazlı İpek Er
Telefon: 0312 385 50 90 dahili 1385
Mesleki eğitim öğrencisi/kursiyerleri işletmelerde beceri eğitimi aldıkları firmalarda sahiplenme, firma koşullarını benimseme, işini hayatının bir parçası olarak görme ve 14 yaşından itibaren ‘ben bu meslekten para kazanabiliyorum’ demeleri sebebi ile 4 yıl çalıştıkları işyerlerinde yaklaşık %84 oranında istihdam edildikleri görülmüştür. Bu yüksek istihdam oranı şirketlerinize 4 yıl sonraki istihdam planlaması ve geleceğe personel yatırımı imkânı sunmaktadır. Bu sebeple tercih sıralamanızda 1.sırada olmalıdır.
Ayrıca ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacı çerçevesinde öğrencilerin/kursiyerlerin; ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerinin ortaya çıkarılması, başarılı ve mutlu olabilecekleri bir mesleği seçmeleri için meslekler hakkında bilgilendirilmeleri, eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi ülkemiz insan kaynağının geliştirilmesi açısından büyük önem arz etmektedir.
9., 10., 11. Sınıf öğrencilerine asgari ücretin yüzde 30’u
Meslek Edindirme Programı kursiyerine asgari ücretin yüzde 50’si ödenecektir.
Öğrenci/kursiyere ödenen bu tutarın tamamı her ay devlet katkısı olarak işletmeye iade edilecektir.
Genel Sağlık Sigortası giderleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanacaktır.
Öğrencilerin yıllık 1 ay ücretli 1 ay ücretsiz izin hakları vardır. Meslek Edindirme Programı süresi 6 ay olduğundan Kursiyerin yıllık ücretli izin hakkı bulunmamaktadır.
İşyeri kurallarına uymayan, mesleği yapamayacağına karar veren öğrencilerin/kursiyerlerin sözleşmesini fesih hakkınız vardır.
İş kazası durumunda;
İş Kazası ve Meslek Hastalığı Bildirme Formu, Olay Tutanağı, Sağlık Raporu ve İfade Tutanaklarını en az 3 nüsha olarak doldurup elden SGK’ya bir nüsha, koordinatör öğretmen aracılığı ile okula bir nüsha göndermeniz yeterli oluyor.
Meslek lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri için:
Meslek Edindirme Kursiyerleri için:
şartları aranmakta olup bununla birlikte;
3308 sayılı Kanun kapsamında bulunan 27 alan ve 142 dalda eğitim verilebilecek standartlara uygun atölye veya işyeri ile usta öğretici belgesine sahip eğitici olması gerekmektedir. Bu şartlarla birlikte sözleşme imzalayanlar çırak öğrenci olabilmektedirler.
Mesleki Eğitim Merkezi 9. Sınıf öğrencileri için öğretim süresi 4 yıldır. Bu sürenin 3.yılında Kalfalık Belgesi Sınavına, 4.yılında Ustalık Belgesi Sınavına ve Okul Diploması hakkına kavuşuyorlar. Ayrıca mezuniyet sonrası İş Pedogojisi eğitimi ve sınavı ile 40 saatlik eğitimden sonra usta öğreticisi sınavına girebiliyorlar.
Meslek Lisesi 12. Sınıf öğrencileri öğretim süresi 10 aydır.
Meslek Edindirme Kursiyerlerinin öğrenim süresi 27 hafta (6 ay) olarak belirlenmiştir.
Evet. Yapılan yeni düzenleme OSTİM Şehit Alper Zor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri OSTİM Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri lise diploması alabilecektir.