Yazılım Sektörüne Markalaşma ve Rekabet İçin Kümelenme Önerisi
12 Ara 2025 Cum | 10:43
OSTİM OSB’nin Yeşil OSB Belgesini Bakan Kacır Takdim Etti
02 Ara 2025 Sal | 02:24
Yeşil OSTİM İçin Yeni Bir Adım: 2 MW GES Projesinde İmzalar Atıldı
05 Kas 2025 Çar | 03:38
Aydın: “Felsefemiz, dünyayı yaşanabilir hale getirmek”
15 Eki 2025 Çar | 04:23
Haberleşmede Milli Ekosistem Çalıştayları Devam Ediyor
09 Eki 2025 Per | 11:07
OSTİM OSB, Gümüş Seviye’de “Yeşil OSB” oldu
07 Eki 2025 Sal | 09:20
Aydın: “Yeni nesil işlerde kadınlar daha rekabetçi”
01 Eki 2025 Çar | 02:19
Teknofest İstanbul’da OSTİM Rüzgarı
23 Eyl 2025 Sal | 03:50
Özbekistan’da Sanayileşme ve Yüksek Teknolojiye OSTİM İmzası
17 Eyl 2025 Çar | 09:58
OSTİM’de Mesleki Eğitimin Geleceği Forumu Düzenlendi
12 Eyl 2025 Cum | 03:31
Kazakistan Cumhuriyeti Ulusal Girişimciler Odası (ATAMEKEN) Türkistan Eyaleti ve Çimkent Müdürü Abubakirov Askar ve beraberindeki iş adamları OSTİM’i ziyaret etti.
Toplantıda Kazak heyete OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, bölgenin kuruluşu, ve sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. OSTİM’in 50 yılı aşan geçmişine dikkat çeken Arıcı, “Burada 50 yıllık bir tecrübe var. Bölgenin ve işletmelerin nasıl olması gerektiğiyle ilgili bilgi birikimimiz var. Sizlerle de bu bilgileri paylaşmaya hazırız.” dedi.
OSTİM Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme A.Ş. Genel Müdürü Abdullah Çörtü, Kazakistan’ın Çimkent şehrinde gerçekleştirdikleri OSTİM modelinin transferine yönelik çalışmaları anlattı.
Kauçuk Teknolojileri Kümelenmesi Koordinatörü Dr. Kayhan Olanca, Çimkent’te bulunan Ontustik Organize Sanayi Bölgesi ile yürüttükleri iş birlikleri hakkında bilgi verdi. Ontustik Organize Sanayi Bölgesi’nde Hoca Ahmet Yesevi (HAY) OSTİM irtibat ofisi açıldığını kaydeden Olanca, aynı misyonla, OSTİM’de de HAY Ontustik irtibat ofisinin bulunduğunu vurguladı. Olanca iki bölgede de bulunan irtibat ofisleri aracılığıyla iş birliği fırsatlarını yakından takip ettiklerini belirtti.
“İlişkilerimizi canlandırmak istiyoruz”
ATAMEKEN Türkistan Eyaleti ve Çimkent Müdürü Abubakirov Askar, OSTİM’in Çimkent’te bulunmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Kazakistan ve Türkiye’nin dost ve kardeş iki ülke olduğunu hatırlatan Askar, dost ve kardeşlik ilişkilerinin ikili iş birliği ve ticaretle pekiştirilmesi gerektiğine değindi.
Bölgeler arasında ve iki ülke arasındaki iş birliklerini ve ticaret hacmini artırmak istediklerini dile getiren Askar, “İlişkilerimizi canlandırmak istiyoruz. Türkiye’den ve OSTİM’den gelecek yatırımcılara bölgemiz ve ülkemiz hakkında bilgiler vererek, hızlı, güvenli ve doğru yatırım yapmalarına yardımcı olabiliriz.” dedi.
OSTİM’li yatırımcılara Kazakistan’daki yatırım desteklerini ve fırsatları anlatabileceklerini ifade eden Askar, Kazakistan’da yoğunlukla yatırım ihtiyacı duyulan sektörlerin başında, tarım, enerji, inşaat, mobilya, plastik ve kimyanın geldiği bilgisini verdi.
Kazakistan heyeti, toplantının ardından OSTİM Medikal Küme Ortak Showroomunu ziyaret etti. Ardından bölgede üretim yapan firmaları da gezen heyet OSTİM’deki üretim yeteneklerini yakından görme fırsatı buldu.