OSTİM Kooperatifi 2025 Yılı Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
12 Haz 2026 Cum | 10:51
Gazi Üniversitesi OSTİM Yerleşkesinde Mezuniyet Sevinci
08 Haz 2026 Pzt | 02:43
Aydın: “Rekaberlik Kavramı Kümelenmelerle Oluştu”
08 Haz 2026 Pzt | 02:20
Ankara Valisi Yakup Canbolat’a Hayırlı Olsun Ziyareti
08 Haz 2026 Pzt | 12:22
HTK Avrasya Telekom Liderlerini Semerkant’ta Buluşturdu
08 Haz 2026 Pzt | 12:04
OSTİM Yatırım’ın GES Kurulu Gücü 2.3 MW’a Ulaştı
08 Haz 2026 Pzt | 10:45
Medikal Kümeye Ticaret Bakanlığından İyi Uygulama Ödülü
08 Haz 2026 Pzt | 10:37
OSTİM OSB Teknik Koleji 19 Mayıs’ı Bilim Şenliğiyle Kutladı
08 Haz 2026 Pzt | 10:15
Acil Alım Yerine Planlı Tedarik
08 May 2026 Cum | 05:56
Çoklu Gerilme Test Laboratuvarı OSTİM Teknik Üniversitesinde Hizmete Sunuldu
15 Nis 2026 Çar | 02:41
OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 2. Temiz Enerji Teknolojileri Ulusal Çalıştayı, SMR Teknolojileri başlığında gerçekleştirildi. Çalıştay, OSTİM Teknik Üniversitesi, OSTİM Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi’nin destekleyicileri arasında yer aldığı, Gazi Üniversitesi, Gazi Üniversitesi Enerji Sistemleri Topluluğu, Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi iş birliğinde düzenlendi.
Akademi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve sektörden temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, nükleer enerji konusunda uçtan uca planlamayla Türkiye’nin kendi teknolojisini geliştirmesi gerektiğini kaydetti. SMR santrallerinin temiz enerji kaynağı olarak önemli bir potansiyeli olduğuna işaret eden Aydın, “Türkiye’de enerjinin yüzde 50’ye yakının Organize Sanayi Bölgeleri tarafından tüketiliyor. Organize Sanayi Bölgeleri, SMR reaktörleriyle elektrik ihtiyaçlarını karşılayabilirler. OSB’ler SMR reaktörlerinin kullanıcı olabilir. Bu konuda Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile birlikte çalışılabilir.” dedi.
Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) Başkanı Abdullah Buğrahan Karaveli de çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada Türkiye’de SMR teknolojisinin kazandırılmasına yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı.
OSTİM Enerjik Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Çelik de SMR teknolojilerinin geliştirilmesinde üniversite, sanayi ve kamu kurumlarının iş birliğine duyulan ihtiyaca dikkat çekti.
Çalıştayda; İleri Küçük Modüler Reaktörler, Ergimiş Tuz Teknolojileri ve Sanayi Altyapısı, SMR ve Ergimiş Tuz Reaktörlerinde Ulusal Ar-Ge, Kurumsal Yapılar ve Yapılabilirlik, İleri Nükleer Teknolojilerde Yapay Zekâ, Savunma, Şebeke Esnekliği ve Füzyon Perspektifi başlıklarındaki oturumlarda SMR reaktörleri tüm yönleriyle ele alındı.
Çalıştayın tamamını izlemek için: