OSTİM OSB’nin Yeşil OSB Belgesini Bakan Kacır Takdim Etti
02 Ara 2025 Sal | 02:24
Yeşil OSTİM İçin Yeni Bir Adım: 2 MW GES Projesinde İmzalar Atıldı
05 Kas 2025 Çar | 03:38
Aydın: “Felsefemiz, dünyayı yaşanabilir hale getirmek”
15 Eki 2025 Çar | 04:23
Haberleşmede Milli Ekosistem Çalıştayları Devam Ediyor
09 Eki 2025 Per | 11:07
OSTİM OSB, Gümüş Seviye’de “Yeşil OSB” oldu
07 Eki 2025 Sal | 09:20
Aydın: “Yeni nesil işlerde kadınlar daha rekabetçi”
01 Eki 2025 Çar | 02:19
Teknofest İstanbul’da OSTİM Rüzgarı
23 Eyl 2025 Sal | 03:50
Özbekistan’da Sanayileşme ve Yüksek Teknolojiye OSTİM İmzası
17 Eyl 2025 Çar | 09:58
OSTİM’de Mesleki Eğitimin Geleceği Forumu Düzenlendi
12 Eyl 2025 Cum | 03:31
ELMAS Programı’nın İlk Sektör Buluşması OSTİM’den Başlatıldı
25 Ağu 2025 Pzt | 11:11
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye bürokratlarıyla birlikte Başkent genelinde faaliyet gösteren 13 OSB’nin yöneticisiyle bir araya geldi. Görüşmeye; Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seyit Ardıç, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, 1. OSB Başkanı Mehmet Niyazi Akdaş, 2. ve 3. OSB Başkan Vekili Mete Çağlayan, Ankara İvedik, Anadolu, Ankara Dökümcüler, Çubuk Hayvancılık İhtisas, Başkent, Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB başkanları da katıldı.
Toplantıda, Ankara’da istihdamın geliştirilmesi, sanayi üretiminin artırılması ve OSB'lerle ilgili talepler masaya yatırıldı.
Sanayicilerin taleplerini dinleyen ve her türlü desteği sağlayacaklarını belirten Başkan Yavaş, Başkent sanayisinin gelişmesi ve istihdamın artması için iş birliğine hazır olduklarının altını çizerek, “Ankara’da yatırımlara ve iş gücüne katılımın artmasını sağlayan projelere öncelik vermek istiyoruz. Sanayicilerimizle ortak projelere imza atmayı arzuluyoruz.” dedi.
Asfalt seferberliği
Pandemi sürecinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarında Başkent'te önemli bir asfalt seferberliği başlattıklarını anlatan Başkan Yavaş, şu değerlendirmelerde bulundu: “OSTİM, İvedik ve Siteler gibi noktalara büyük ölçüde asfalt serildi. Gelirlerimizde yüzde 70'e yakın düşme var. Buna karşılık enerjide, elektrikte bize hiçbir erteleme yapılmadı. Belediyenin gelirleri azaldı ama giderlerini hiç durdurmadılar. Tüm bunlara rağmen asfalt çalışmalarımıza devam ediyoruz.”