Çoklu Gerilme Test Laboratuvarı OSTİM Teknik Üniversitesinde Hizmete Sunuldu
15 Nis 2026 Çar | 02:41
Lisanssız GES Başvuruları Başladı
10 Nis 2026 Cum | 09:29
OSTİM Spor Sportif Faaliyetleri Turnuvalarla Yaygınlaştıracak
31 Mar 2026 Sal | 03:25
IDA Türkiye 2026 – Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İş Birliği Günleri
26 Mar 2026 Per | 05:37
OSTİM OSB 2025 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
12 Mar 2026 Per | 01:35
Rektör Yülek’ten Üniversitelere Çağrı: “Patent ve Faydalı Modelde Rekabet Edelim”
27 Şub 2026 Cum | 11:53
İŞİM, Rekabet Gücünü Artıran Önemli Bir Kaldıraç
24 Şub 2026 Sal | 10:34
5G Sanayinin Rekabetçiliğini Belirleyecek
04 Şub 2026 Çar | 09:18
OSTİM Hizmetleri Artık WhatsApp’ta
30 Oca 2026 Cum | 03:31
Rekabete Devam Etmenin Yolu; Yapay Zeka
16 Oca 2026 Cum | 04:28
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye bürokratlarıyla birlikte Başkent genelinde faaliyet gösteren 13 OSB’nin yöneticisiyle bir araya geldi. Görüşmeye; Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seyit Ardıç, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, 1. OSB Başkanı Mehmet Niyazi Akdaş, 2. ve 3. OSB Başkan Vekili Mete Çağlayan, Ankara İvedik, Anadolu, Ankara Dökümcüler, Çubuk Hayvancılık İhtisas, Başkent, Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB başkanları da katıldı.
Toplantıda, Ankara’da istihdamın geliştirilmesi, sanayi üretiminin artırılması ve OSB'lerle ilgili talepler masaya yatırıldı.
Sanayicilerin taleplerini dinleyen ve her türlü desteği sağlayacaklarını belirten Başkan Yavaş, Başkent sanayisinin gelişmesi ve istihdamın artması için iş birliğine hazır olduklarının altını çizerek, “Ankara’da yatırımlara ve iş gücüne katılımın artmasını sağlayan projelere öncelik vermek istiyoruz. Sanayicilerimizle ortak projelere imza atmayı arzuluyoruz.” dedi.
Asfalt seferberliği
Pandemi sürecinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarında Başkent'te önemli bir asfalt seferberliği başlattıklarını anlatan Başkan Yavaş, şu değerlendirmelerde bulundu: “OSTİM, İvedik ve Siteler gibi noktalara büyük ölçüde asfalt serildi. Gelirlerimizde yüzde 70'e yakın düşme var. Buna karşılık enerjide, elektrikte bize hiçbir erteleme yapılmadı. Belediyenin gelirleri azaldı ama giderlerini hiç durdurmadılar. Tüm bunlara rağmen asfalt çalışmalarımıza devam ediyoruz.”