OSTİM OSB’nin Yeşil OSB Belgesini Bakan Kacır Takdim Etti
02 Ara 2025 Sal | 02:24
Yeşil OSTİM İçin Yeni Bir Adım: 2 MW GES Projesinde İmzalar Atıldı
05 Kas 2025 Çar | 03:38
Aydın: “Felsefemiz, dünyayı yaşanabilir hale getirmek”
15 Eki 2025 Çar | 04:23
Haberleşmede Milli Ekosistem Çalıştayları Devam Ediyor
09 Eki 2025 Per | 11:07
OSTİM OSB, Gümüş Seviye’de “Yeşil OSB” oldu
07 Eki 2025 Sal | 09:20
Aydın: “Yeni nesil işlerde kadınlar daha rekabetçi”
01 Eki 2025 Çar | 02:19
Teknofest İstanbul’da OSTİM Rüzgarı
23 Eyl 2025 Sal | 03:50
Özbekistan’da Sanayileşme ve Yüksek Teknolojiye OSTİM İmzası
17 Eyl 2025 Çar | 09:58
OSTİM’de Mesleki Eğitimin Geleceği Forumu Düzenlendi
12 Eyl 2025 Cum | 03:31
ELMAS Programı’nın İlk Sektör Buluşması OSTİM’den Başlatıldı
25 Ağu 2025 Pzt | 11:11
Türk Telekom’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen HTK Milli Ekosistem Çalıştayı’na; OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkan Yardımcısı Beytullah Kuşçu, Türk Telekom Network Genel Müdür Yardımcısı Zafer Orhan, Türk Telekom Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Evren, HTK Yönetim Kurulu Başkanı ve Ulak Haberleşme A.Ş. Genel Müdürü Dr. Ruşen Kömürcü ve HTK üyeleri katıldı.
“Milli bir görev”
Türk Telekom Network Genel Müdür Yardımcısı Zafer Orhan, HTK üyeleriyle yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Teknolojiyi kullanan değil aynı zaman da üreten operatör olduklarına da dikkat çeken Orhan, “2024 yılında patent kategorisinde birinci olduk. 5G ve ötesi için dışa bağımlılığı azaltacak her çalışmayı milli bir görev olarak görüyoruz.“ dedi.
HTK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ruşen Kömürcü, küme üyeleri arasında 5G ve ötesi için pek çok teknolojiye sahip firma olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin dijital altyapısında milli çözümlerin yer almasının önemine vurgu yapan Kömürcü, “5G sonrası teknolojilerde yerli ve milli şirketler için çok büyük fırsat olduğunu düşünüyorum.” görüşünü aktardı.
5G’de hem yerli hem milli ürün kullanılacak
BTK Başkan Yardımcısı Beytullah Kuşçu, 5G ihalesi için hem yerli hem de milli haberleşme ürününün kullanımına yönelik çalışma yaptıklarını dile getirdi. Kuşçu, şebekelerin millîleştirilmesine yönelik adımlar atıldığını vurguladı.
HTK Genel Sekreteri Güneri Dürmüş, kümenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dürmüş, küme üyelerinin operatörlerden beklentilerini ve iş birliği imkanlarını anlattı.
Türk Telekom tedarik yöneticileriyle ikili iş birliği görüşmesi yapan HTK üyeleri, ürün ve hizmetlerini Türk Telekom yetkililerine anlatma fırsatı buldu.