OSTİM OSB’nin Yeşil OSB Belgesini Bakan Kacır Takdim Etti
02 Ara 2025 Sal | 02:24
Yeşil OSTİM İçin Yeni Bir Adım: 2 MW GES Projesinde İmzalar Atıldı
05 Kas 2025 Çar | 03:38
Aydın: “Felsefemiz, dünyayı yaşanabilir hale getirmek”
15 Eki 2025 Çar | 04:23
Haberleşmede Milli Ekosistem Çalıştayları Devam Ediyor
09 Eki 2025 Per | 11:07
OSTİM OSB, Gümüş Seviye’de “Yeşil OSB” oldu
07 Eki 2025 Sal | 09:20
Aydın: “Yeni nesil işlerde kadınlar daha rekabetçi”
01 Eki 2025 Çar | 02:19
Teknofest İstanbul’da OSTİM Rüzgarı
23 Eyl 2025 Sal | 03:50
Özbekistan’da Sanayileşme ve Yüksek Teknolojiye OSTİM İmzası
17 Eyl 2025 Çar | 09:58
OSTİM’de Mesleki Eğitimin Geleceği Forumu Düzenlendi
12 Eyl 2025 Cum | 03:31
ELMAS Programı’nın İlk Sektör Buluşması OSTİM’den Başlatıldı
25 Ağu 2025 Pzt | 11:11
OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nin 2021 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı, OSTİM OSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Divan Başkanlığını OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Sıtkı Öztuna, Divan Üyeliğini ATİSAN Kooperatifi delegesi Remzi Gedikoğlu’nun yaptığı Genel Kurulun açılışında konuşan OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Türkiye’de ve dünyanın pek çok noktasında, OSTİM’in bir tedarik merkezi olarak bilindiğini, sorun çözme ve teknoloji merkezi olarak görüldüğünü dile getirdi.
OSTİM, sınırlarını aştı
Faaliyetlerde OSTİM'le sınırlı kalmadıklarını anlatan Aydın, şunları söyledi: “Kümelenmeler ve Ostim Teknopark A.Ş. ile OSTİM sınırlarını aştık. İş ve inşaat makineleri, savunma ve havacılık, medikal, enerji, kauçuk teknolojileri, raylı sistemler ve haberleşme teknolojileri alanlarında bir araya gelen firmalarımızın oluşturduğu 7 kümelenmemizin bir kısmı OSTİM’e bir kısmı Ankara’ya bir kısmı Orta Anadolu’ya bir kısmı da Türkiye’ye hitap ediyor.”
Her firma ve kümelenmeyle Türkiye sanayisinin sorunlarını yakından takip edebildiklerini bildiren Orhan Aydın, “Türkiye'nin sanayi nabzını tutabiliyoruz. Bu yapımızdan dolayı kamunun da dikkatini çekiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yurt dışından OSTİM modeli kurulum talebi aldıklarını kaydeden Aydın, “Bugüne kadar 22 ülke ile irtibatımız oldu. Bu ülkelere OSTİM modeli ile ilgili bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunduk. 2021 yılında gerçekleştirdiğimiz Orta Asya programı ile OSTİM Organize Sanayi Bölgesinin, OSTİM Teknik Üniversitesinin ve Ostim Teknopark’ın faaliyetlerini kardeş ülkelerimizle buluşturduk. Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan’ı kapsayan programımızda iş birliği ve anlaşmalar yaptık.” dedi.
“Önceliğimiz firmalarımız”
Başkan Orhan Aydın, OSTİM OSB olarak birinci önceliklerinin firmalar olduğuna işaret ederek, onlara hizmet etmeyi ibadet kabul etiklerini söyledi. Firmaların rekabetçiliğini artırmak için her türlü faaliyeti en uç noktasına kadar yapmaya çalıştıklarını ifade eden Aydın, şöyle konuştu: “Dünya nereye gidiyorsa, neyi konuşuyorsa biz OSTİM’de onu konuşur durumdayız. Buradan geri kalamayız. Metaverse ile de ilgileniyoruz, iklim değişikliği ile de ilgileniyoruz, dijitalleşme ile de ilgileniyoruz ve bu ilgimizi artırarak devam etmeye çalışıyoruz. Dijitalleşme ile ilgili proje yürütüyoruz. OSTİM'i, teknolojisi yüksek bir bölge haline getirmeyi hedefliyoruz.”
Genel Kurulda, OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı tarafından 2021 yılı faaliyetleri ve 2022 çalışma programı sunuldu. Yapılan müzakerelerin ardından 2021 yılı faaliyetleri oy birliği ile onandı. Yönetim ve Denetim Kurulu ile gelir gider hesaplarının da ibra edildiği toplantıda Yönetim ve Denetim Kurulu üyelikleri için seçim yapıldı; mevcut Yönetim güven tazeledi.