Anasayfa ›› Firmalar ›› Recep Karaduman ›› Şekilli Şeker Üretim Tesisi

Recep Karaduman

Adres: 1258. SOKAK (ESKİ 360) 28 E

Tel 1: 0 (312) 385 28-42

Faks:

Email 1: recep@karadumanmakina.net

Web: http://karadumanmakina.net

Şekilli Şeker Üretim Tesisi

Şekilli Şeker Üretim Tesisi


Genel Özellikler
Küpler presleme makinasından çıkıp düzgün sıra halinde 304 kalite paslanmaz çelik hasır bant'ta düşer. Bant küp şekerleri Döner Fırın odasına düzgün sıra halinde girer. Odanın her tarafı kapalı ve yalıtılmış olduğundan ısı kaybı önlenir. Küp ler oda içersinde yaklaşık 50 m dolaşarak aşağıya iner. Küplerin özel bir sistemle nemleri %90 alınmış olur. Küpler paketlemeye veya dökmeye gider.

Karıştırıcı ( Mixer )

Kristal toz şeker ayarlı dozaj pompasından gelen su ile püskürtülerek nemlendirilir. Paslanmaz çelik olan sistem karıştırıcının içindeki yaprakların sayesinde karıştırılarak bir sonraki bar büten dolum haznesine gelen şeker kalıplara doldurulmak üzere hazır hale getirilmiş olur.

Barbüten

Mikser ‘den gelen nemlendirilmiş kristal şeker belirli bir devirde dönen tırmıklı miller vasıtasıyla şeker kalıplarına doldurulur. Ürün ile temas eden bütün yüzeyler paslanmaz çeliktir. Barbüten gıda kategorisine uygun malzemelerden imal edilmiştir. .

Tambur

Bar büten sisteminde kalıplara doldurulan belirli bir dozda olan nemli şeker tamburun kendi ekseninde kamlar yardımıyla dönerek istenilen gramajda ayar yapılabilinir. Tambur sisteminin üzerindeki preslerde nemli şeker sıkıştırılarak çekiçlerle paslanmaz çelik hasır banda sıra halinde dökülür. Portatif olan bu sistem tamamen paslanmaz çelik ve sert bronz alaşımlı malzemelerden imal edilmiştir.

Kurutma Fırınları

Tambur sisteminden düzgün sıralar halinde hasır paslanmaz çelik banda dökülen nemli küp şekerler kurutma fırınlarına girer. Bu fırınlarda şeker bünyesinde bulundurduğu nemi belirli bir oranda atar. Özel bir ısı transfer sistemi olan bu fırınlarda porselen rezistanslar kullanılmaktadır. Her bir fırının ısısının ayarlanabilmesi mümkün olduğundan, kurutma aşamasında şeker özelliğini bozmadan istenilen nemliğin %50 si sağlanmaktadır. Bu fırınların toplam uzunluğu min. 30 m max. 40 m dir. (15 metrede kurulan tesislerde özel bir sistem olan döner fırın kullanılmaktadır.)

Soğutma Fırınları

Kurutma fırınlarından çıkan küp şekerler özel bir operasyonla % 70 – 80 oranında nemliği alınır. Kurutma fırınlarından çıkan küp şeker soğutma fırınlarından 30 C civarına da çıkar.

Teknik Özellikler
Kutu Ebadı
Verilen şeker ölçüsüne göre belirlenir
Üretilen Şeker Ölçüsü
Firmanız tarafından talep edilecektir
Makina Kapasitesi
12.000 kutu / 24 saat
Toz Şeker Kalitesi
Kuru rafine edilmiş (en fazla % 0.05 nemli) beyaz ve sabit kalite bileşimde 0,3 – 0,8 mm kıristal boyutunda kıristal toz şeker
Kullanılan Su Kalitesi
İçilebilir kalitede olmalıdır
Basınçlı Hava Tüketimi
6 bar 150 NI /dak. ( yağ ve tozdan arınmış)
Makina Rengi
Fil dişi , Turkuaz mavisi / yeşili ( İsteğe göre değişiklik gösterir. )
Tesisin Uzunluğu
Komple tesis uzunluğu 15 mt
Tesisin Genişliği
2.5 mt
Tesisin Yüksekliği
3,5 mt
Tesisin Kurulacağı Alan
Tozsuz ve maksimum % 80 bağıl nemli
Elektrik Tüketimi ( ortalama )
50 kW /saat
Personel Sayısı
3 vasıfsız 1 vasıflı
Operatör Eğitimi
Ücretsiz 2 kişiye 3 aylık eğitim süresi
Bilgi Al
Gıda Makineleri ve Entegre Gıda Tesisleri