Dünyada İki Uçaktan Biri TEİ Parçaları ile Uçuyor
16 Mar 2023 Per | 01:51
OSTİM’li Öğrenciler İş Dünyasına Yön Veren Firmalarla Buluştu
14 Mar 2023 Sal | 04:36
Depreme Dayanıklı Çelik Konut Üretimi OSTİM’de Gündeme Alındı
14 Mar 2023 Sal | 04:33
Devlet Destekleri OSTİM’de Anlatıldı
08 Mar 2023 Çar | 05:30
Kıbrıs’ın Dikkatini OSTİM’e Çekecek
07 Mar 2023 Sal | 04:01
OSTİM Vakfı 30. Yılında Gelecek 30 Yılını Planlıyor
06 Mar 2023 Pzt | 04:42
“Emanete Sahip Çıkacağız”
27 Şub 2023 Pzt | 09:48
Emanete Sahip Çıkıyoruz
22 Şub 2023 Çar | 03:07
Aydın: “Asya’daki üretim Türkiye’ye döndü”
04 Şub 2023 Cmt | 09:14
OSTİM 2023 İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
17 Oca 2023 Sal | 06:04
Deprem bölgelerinin barınma ihtiyacının kısa sürede giderilmesi ve depreme dayanıklı kalıcı konut üretimi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Dayanıklı konut üretiminde çelik yapıları gündemine alan OSTİM, üniversite, sanayici ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek mevzuatından üretimine çelik konut yapımı ile ilgili planlama toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantıya; OSTİM OSB, OSTİM Teknik Üniversitesi, OSTİM Yatırım, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA), Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS), Karçel A.Ş., MEKA A.Ş., Meksis A.Ş., Tamer Kalıp, Orka Mekatronik, Fırat Life İnşaat, Prefi Prefabrik Yapı kurum ve şirketlerinin yöneticileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan konutların hızlı güvenli ve ekonomik bir şekilde üretilmesine yönelik alternatif model arayışı içerisinde çelik yapıları gündeme aldıklarını kaydetti.
Türk Yapısal Çelik Derneği’nin birikim ve tecrübelerine dikkat çeken Aydın, çalışmadan çıkacak projeleri kamu kurumları ile paylaşmaya hazır olduklarını söyledi. Çeliğin dayanıklı, esnek, hızlı ve ekonomik yapısıyla konut üretiminde alternatif olabileceğini vurgulayan Başkan Aydın, bir model ve çözüm üreterek ilgili kamu kurumlarına sunulması gerektiğini ifade etti.
Betonarmeden daha ucuz
TUCSA Yönetim Kurulu Başkanı Yener Gür’eş, modüler ve karkas çelik yapılarda Türk üreticilerin dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen talepleri başarıyla karşıladıklarına dikkat çekti. Gür’eş, “Eğer optimizasyon yöntemleri uygulanır ve yeteri kadar çelik kullanılarak çözümlere ulaşılırsa hafif çelik yapılar ve modüler yapıların ilk yatırım maliyetleri, betonarmeden daha ucuza geliyor artık. Türkiye’deki prefabrik yapı üreticilerinin modüler yapı üretimine geçmesi çok kolay.” dedi.
Toplantıda çelik yapılardan bir örnek mahalle yapılması, mevzuatla ilgili çalışılması ve 15 gün içerisinde yapılan çalışmaların değerlendirilerek ilgili kamu kuruluşlarına sunulmak üzere bir rapor hazırlanması konusunda görüş birliğine varıldı.