Belarusla İş Birliğinde Doğru Çözüm Ortağı OSTİM
03 Eki 2024 Per | 03:19
Depremde Can Kaybını Önlemenin Anahtarı: Çelik Yapı
03 Eki 2024 Per | 02:16
OSTİM’de Deprem Dirençli Yapılaşma Zirvesi Düzenlenecek
23 Eyl 2024 Pzt | 03:56
“Türk Firmalarının Malezya’daki İş Fırsatlarını Keşfetmesi İçin Çalışıyoruz”
17 Eyl 2024 Sal | 03:36
Aydın: “Bölgemizdeki KOBİ’leri Desteklemek İçin Yoğun Çaba Harcıyoruz”
17 Eyl 2024 Sal | 03:20
Rusya İle Stratejik İş Birlikleri Sektörel Tabana Yayılacak
17 Eyl 2024 Sal | 02:47
ODTÜ’den HTK’ya 5G Uygulama Fırsatı
13 Eyl 2024 Cum | 10:19
İŞİM 15. Yılını Ödülle Taçlandırdı
11 Eyl 2024 Çar | 02:24
Sanayi Dünyasının Üniversitesi OSTİMTECH Yeni Kampüsünün Temelini Attı
07 Eyl 2024 Cmt | 12:13
Sanayide Kadın İstihdamı için İşbirliği
21 Ağu 2024 Çar | 09:08
Etkinlik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasıyla başladı.
ICDDA’24 açılış programına; T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, askeri yetkililer, büyükelçilik temsilcileri, askeri ve ticari ataşeler, ana savunma ve havacılık sanayii firmalarının temsilcileri ve KOBİ’ler katıldı.
OSSA Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yarsan, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.” sözüyle konuşmasına başladı. Yarsan, ana sanayi firmalarının alt yüklenicilere olan desteği sayesinde bir üretim ekosistemi oluştuğunu vurguladı. Bu üretim ekosisteminin KOBİ’ler açısından önemine dikkat çeken İbrahim Yarsan, ICDDA etkinliğini geliştirerek geleceğe taşımak için çalıştıklarını ifade ederek, 2026 yılında planlanan etkinliğe tüm katılımcıları davet etti.
OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM’in tarihindeki savunma sanayiine yönelik çalışmalarını hatırlattı. Ankara’da oluşan savunma sanayii ekosistemine dikkat çeken Aydın, “Bu sanayi ekosistemini daha sistematik hale getirmek ve dünyadaki örnekleriyle buluşturmak için üniversitelerle birlikte bir kümelenme oluşturulmasının gerekli olduğunu keşfettik. Ev sahipliği yaparak Türkiye’nin ilk savunma ve havacılık kümelenmesini oluşturduk. Bunu yaparken iki büyük destekçimiz var. Savunma Sanayii Başkanlığımız olmasa bunların hiçbirisi olamazdı. Ticari tarafta da Ticaret Bakanlığımız ve sağladıkları UR-GE destekleri.” dedi.
Aydın, THY’nin yeni satın alma işleminde Türk firmalarının daha fazla iş payı alması konusunda istekleri olduğunu kaydetti. THY yetkililerine 20 milyar dolarlık iş payı için teşekkür eden Aydın, “Biz Türk sanayisi ve sanayicileri olarak bundan daha çok pay almak istiyoruz. Biz bunu yapabilecek kabiliyetteyiz.” mesajını verdi.
Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Türk savunma sanayiinin altın çağını yaşadığını vurguladı. Baran sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığımızın öncülüğünde ortaya konan bu başarılarda; üniversitelerimizin, Ar-Ge merkezlerimizin, sivil toplum kurum ve kuruluşlarımızın, KOBİ’lerimizin rolü büyük. Ankara’nın savunma sanayii alanındaki güçlü pozisyonunda OSSA gibi kıymetli yapılanmaların katkısı var.
Savunma sanayiine mal ve hizmet üreten küçük ve orta ölçekteki işletmelerin ortak hareketi ile oluşturulan OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi OSSA çok önemli bir yapı. OSSA’nın yerli üretimin payını artırmaktan, savunma sanayi KOBİ’lerini uluslararası pazarda rekabet edebilir hale getirmeye, nihai ürünlerle dış pazara açılmaktan, teknoloji transferine kadar, geniş ölçekte yürüttüğü çalışmalarını gururla ve ilgiyle takip ediyoruz. Bu etkinliğin, askeri ve sivil savunma, havacılık ve uzay alanlarında çalışan ana sanayi ve KOBİ firmalarına yeni pazarlar bulmak, ihracat bağlantıları geliştirmek, iş fırsatları yakalamak ve network ağları genişletmek açısından önemli fırsatlar sağlayacağına inanıyorum.”
Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin, savunma sanayiinde milli ve yerli üretimini gerçekleştiren bir güç haline geldiğini dile getirdi.
ICDDA gibi etkinliklerin, uluslararası toplumun savunma ve havacılık sektörlerinde daha fazla iş birliği ve etkileşimde bulunmasını sağlayacağını vurgulayan Ardıç, “OSSA’nın çalışmaları yurt içi firmalar ile sınırlı kalmayıp uluslararası iş birliklerine de olanak sağlayarak sektöre önemli katkılar sunmaktadır. Yerli ve yabancı paydaşları bir araya getirerek iş birliği yapılabilecek alanların belirlenmesi anlamında önemli bir platform sağlamıştır.” dedi.
T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, savunma sanayiinin geldiği noktanın önemine dikkat çekerek, “Yapacak çok işimiz, birlikte geliştireceğimiz çok iş birliğimiz var. Bu gibi etkinliklerde bunun için önemli platformlar. Sektörümüzün sürdürülebilir bir büyüme kat etmesini önemsiyoruz. Ana problemimizin bu büyümeyi yönetmek olduğunun farkındayız. Bunun için ulusal ve uluslararası iş birliklerinin, iş platformlarının oluşturulmasına ayrıca özen gösteriyoruz.” dedi.
ICDDA’e desteklerinin devam edeceğini kaydeden Görgün, “Savunma ve havacılık sanayiinin her zaman destekçisi olacağız elimizden gelen tüm gayretleri yapacağız. Katılımcı tüm firmalarımızın organizasyonda oluşacak sinerjiden maksimum fayda sağlayacağına inanıyorum. Etkinliğin yeni ve güçlü iş birliklerine vesile olmasını sektörümüze ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” mesajını verdi.
Açılış programının ardından Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün katılımcı firmaların stantlarını ziyaret etti.
Etkinlik paneller ve ikili iş birliği görüşmeleriyle 19 Nisan 2024 Cuma gününe kadar devam edecek.