Anasayfa ›› İHRACAT MARATONUNDA ÜÇÜNCÜ ADIM

İHRACAT MARATONUNDA ÜÇÜNCÜ ADIM

T.C. Ekonomi Bakanlığı URGE Projesi Başladı

15 Eki 2015 Per | 03:00
İHRACAT MARATONUNDA ÜÇÜNCÜ ADIM

OSTİM İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesi (İŞİM) T.C. ‎Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabeti Geliştirme (URGE) Projesi'nin üçüncüsüne başladı. Yeni URGE’de 30 firma yer alacak.

İŞİM, T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen 3. URGE Projesi’nin açılış toplantısını gerçekleştirdi. Daha önce gerçekleştirdiği 2 projede başarılı sonuçlar alan Küme, ihracat kapasitelerinde önemli aşamalar kaydetti.

30 firmanın katıldığı ‘İş ve İnşaat Makineleri ve Yedek Parçaları’ adını taşıyan 3. URGE’nin açılışı, İŞİM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Mahmut Kiper ve Deniz Bayhan ile İŞİM Koordinatörü Fevzi Gökalp, Dış Ticaret Uzmanı Esma Akyüz ile firma temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda projenin süreçleri olan; İhtiyaç Analizi, Eğitimler, Yurtdışı Pazarlama Programları ve Danışmanlık Programları anlatıldı.

Projenin ilk faaliyeti olan İhtiyaç Analizi TTGV tarafından gerçekleştirilecek. İhtiyaç Analizinin detaytları TTGV Teknoloji ve İnovasyon Stratejileri ve Ar-Ge Proje Destekleri ve Yönetimi Danışmanı Mahmut Kiper ve Başuzman Deniz Bayhan tarafından aktarıldı. Ayrıca SWOT (GZFT) çalışmasıyla üyelerden anket yöntemiyle veriler alındı.

Proje ile gerçekleştirilecek faaliyetler ise şöyle; İhtiyaç Analizi, Eğitim Programları, Danışmanlık Programları, Yurtdışı Pazar Ziyaretleri, B2B İkili İş Görüşmeleri, Alım Heyetleri ve Bireysel Danışmanlık.

URGE’YLE İHRACAT KATLANIYOR

İŞİM kümesi 2011-2014 yılları arasında 3 yıl süren 2 adet T.C. Ekonomi Bakanlığı destekli URGE Projesi gerçekleştirdi. Projelerin sonucunda yapılan verim analizinde, URGE Proje üyesi 38 firmanın, ihracatlarını toplamda yüzde 121, cirolarını ise yüzde 97 artırdığı görüldü.

Diğer yandan hiç ihracatı olmayan firmalar, en az 3 ülkeye ihracat yapar hale geldi. Hali hazırda ihracatı olan firmaların da 3 yılın sonunda ihracat pazar sayılarında yüzde 94’lük bir artış gözlendi. Ayrıca üyelerin istihdam sayılarında da yüzde 15’lik artış yaşandı.

Proje bütçesi: 1,690,000.00 dolar
Destek oranı: %75 (faaliyet başına)
Proje süresi: 3 YIL
Katılımcı firma sayısı: 30

Kaynak: Ostim Gazetesi